Beeldmerk diafragma

Ondersteuning

Hoe ondersteun ik ouders en kinderen?

Veel ouders vragen mij bij de start van de coaching:  Wat doe jij dan precies? Dat “precies” uitleggen vind ik best lastig. Wat ik altijd doe is kennismaken. Ik wil heel graag tijdens het kennis maken je verhaal horen. Op dat moment stel ik je aanvullende vragen. Daarna kan ik makkelijker aangeven of en wat ik voor jullie kan doen. Ik kan dan makkelijker aangeven hoe ik je kan ondersteunen. Ik stem dat ook steeds met jullie af tijdens het coaching proces. Ik richt me op het hele gezin, omdat iedereen binnen het gezin invloed heeft op elkaar vind ik dat belangrijk. Vb. als een moeder een burn-out heeft ga ik eerst met haar kijken hoe ze meer in balans kan komen. Als een vader een PTSS  of autisme heeft en regulatieproblemen heeft, ga ik daar bijvoorbeeld als eerste mee aan het werk. Dat wat prioriteit heeft daar leg ik samen met jullie de focus op. Vaak merk ik dat we ongemerkt op veel verschillende gebieden tegelijk voortuitgang boeken. Dat veranderen gaat in kleine stappen. Door dat proces heel bewust samen door te lopen, zijn het blijvende veranderingen.

Voor mij is het allerbelangrijkste of “de Klik” er is, die moet er zijn….  van beide kanten. Als we dat allebei ervaren dan pas ga ik starten.

Bij Methodieken en werkervaring zie je wat ik kan gebruiken binnen de begeleiding. Het belangrijkste voor mij is dat het past bij ouders.

Hoe kom je bij mij terecht?

Ik word meestal benaderd  door consulenten van gemeentes, door GGZ-instellingen (zoals  Het Torenkamertje of Karakter het Infant team), door psychologen, door huisartsen of huisartsondersteuners. Ook kan jezelf contact met mij opnemen en dan leg ik je tijdens de kennismaking uit hoe je de hulp van mij kunt ontvangen. Ik wijs je dan de weg die je kan bewandelen om de hulp te krijgen die je nodig hebt en hoe dat gefinancierd kan worden.

Gea van de Peppel profielfoto